Hlavní stránka » Táborová kuchařka

19. června 2015

Táborová kuchařka

Chystáte jídelníček na tábor a nevíte, co uvařit, aby si všichni pochutnali, vaření nezabralo půl dne a stálo co nejmíň peněz? Zde je pár nejosvědčenějších receptů z našeho oddílu… Snad Ti pomohou!

Všechny recepty jsou přibližně pro 4–5 osob

Snídaně

Bramborová pomazánka s mrkví

  • 2 velké vařené brambory
  • 2 vařená vejce
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 lžíce majolky
  • 2 velké mrkve nebo jiná zelenina
  • pepř, sůl

Brambory, vejce a mrkev nastrouháme na jemno, zamícháme s pomazkem a majolkou, dochutíme kořením. Pomazánku mažeme na rohlíky nebo třeba na chlebíčky.

Oběd:

Květákové placičky podle Qwylly

(bacha, tyhle placičky chutnají i nekvětákářům :))

  • 1 velký květák
  • 10 vajec
  • 250 g polohrubé mouky
  • točený salám
  • pepř, sůl, kari
  • olej na smažení

Květák rozvaříme, rozmačkáme. Do vychladlého květáku zamícháme žloutky a mouku a potom sníh z bílků. Okořeníme, přimícháme salám nakrájený na kostičky. lžící děláme do vysoké vrstvy rozpáleného oleje placičky, smažíme po obou stranách. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Večeře:

Šeptací rohlíky

Jedna z večeří, kterou si mohou děti udělat samy, proto z ní mají větší radost. Bez šeptacích rohlíků si náš oddíl už tábor nedovede představit :) základem je rohlík, zelenina, sýr a alobal Rohlík rozkrojíme podélně, poskládáme do něho jakoukoliv zeleninu, kterou máme nejraději (paprika, okurka, rajče, cibule, …), posypeme strouhaným sýrem, zabalíme do alobalu a dáme na rošt nad oheň. Zkuste si během opékání poslechnout rohlík, co dělá.. uslyšíte, že je to jako kdyby něco šeptal :)

Specialita nevšedního dne:

Langoše

  • 120 g hladké mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 0,5 lžíce octa
  • 1 velké vejce (nebo 2 malá)
  • 300 ml vlažného mléka
  • 0,5 kostičky droždí
  • 0,5 lžíce cukru

Rozdrobíme droždí do vlažného oslazeného mléka a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl. Přidáme vejce, ocet a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, necháme kynout alespoň půl hodiny v lednici (!). Z těsta vykrajujeme lžící hroudy, vytvarujeme langoše, prudce smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného tuku. Hotové langoše mažeme česnekem, kečupem a sypeme sýrem.

Dobrou chuť a slunce v duši :-D


Zpracovala Ž'Evík

Přečteno 4678×


Komentáře

Názory ke článku Táborová kuchařka

Přidat názor

Váš e-mail nebude nikde veřejně zobrazen, bude sloužit administrátorům pro jejich potřeby.

Kontrolní otázka (odpovídejte číslicí, např. 5):





Vyhledávání